Filmvisning 7 Summits + Filminspelning The Last Tree

Ta chansen att på samma kväll både medverka som statist i en nyskapande högaktuell film om klimatet samt se en film om magiska äventyr i närvaro av manusförfattaren och bergsbestigaren i världsklass Fredrik Sträng.

7 summits

2006 besteg Fredrik Sträng officiella 7 Summits - det högsta berget på jordens 7 kontinenter - på 191 dagar som förste svensk och då på världsrekordtid enligt Guinness World of Records officiella utlåtande. Kom och se hela filmen och träffa fredrik Sträng på plats i full skapande aktion.

15:e maj - en kväll med äventyr och filmskapande!

FILMINSPELNING av The Last Tree

Mellan 19:00-21.00 så agerar du statist i inspelningen av kortfilmen THE LAST TREE som handlar om, ”En medelsvensson som reflekterar om Påsköns ekologiska kollaps vaknar upp till när allt plötsligt slutar att fungera. Är det Murphys lag som spökar eller ”Ekologiska Skuldens Dag?” Samtliga medverkande får biljetter till premiären av filmen som visas i juni 2022. Kvällens filminspelning omfattar scener när en professor ska föreläsa, och huvudkaraktären ska moderera inte helt utan komplikationer… THE LAST TREE är skriven av Fredrik Sträng.

FILMVISNING av 7 Summits

Mellan 21:00-22.00 så visar vi Fredrik Strängs 7 Summits film från 2007 där han på 191 dagar och som förste svensk besteg det högsta berget på jordens sju kontinenter. Fredrik inleder med ett kort föredrag om äventyret.

Även om detta är många år sedan och rekordet blivit slaget så var äventyret inte mindre. Fredrik säger: ”Det var snabbt mellan klädombytena, ena stunden fäktas med värmen i Irian Jaya och andra stunden brottas mot orkanvindar och bitande kyla under vintern på Aconcagua och Vinson Massif i Antarktis. Det var ett kontrasternas äventyr; en resa jag aldrig glömmer.”

OBS! Det går inte endast att komma till 7 Summits filmen. Intäkterna går till hyra av lokal och biljetthantering. Genom att köpa biljett godkänner du att vara med i kortfilmen THE LAST TREE som är en miljöfilm om mänsklighetens resursförbrukning för året överstiger Jordens förmåga att regenerera dessa resurser det året samt om människans förmåga att konfrontera sig själv och transformeras.

Hjärtligt välkommen till en spännande kväll! Var med och skapa filmhistoria!